Afvoer Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Afvoer ontstoppen

  Een verstopping in de afvoer van de gootsteen, de douche of het toilet is zeer hinderlijk. Het is zelfs mogelijk dat een verstopte afvoer je gehele leven ontregelt. Het is niet meer mogelijk om met goed fatsoen het toilet te gebruiken, te douchen en het is ook zeer hinderlijk als het afwaswater in de gootsteen blijft staan. In veel gevallen gaat een verstopte afvoer ook nog eens met de nodige stankoverlast samen. Afhankelijk van hoe hardnekkig de verstopping is, is het mogelijk om zelf de afvoer te ontstoppen. Maar dit levert niet altijd het gewenste resultaat op. Als dit het geval is, is de afvoer ontstoppen door een specialist de enigste oplossing.

  Problemen met een verstopte afvoer? Neem contact met ons op!

  Een verstopping kan soms erg hardnekkig zijn. Als het je zelf niet lukt om de afvoer te ontstoppen, dan kan het zijn dat de verstopping veel dieper in de afvoer zit, of zelf in het riool. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben het juiste gereedschap en apparatuur om de verstopping te traceren en de afvoer voor je te ontstoppen. Je bent verzekerd van een vakkundig ontstopte afvoer, waar je weer volop gebruik van kunt maken.

  De oorzaken van een verstopte afvoer

  Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een verstopte afvoer. Sommige oorzaken zijn zeer voor de hand liggend en heb je hier zelf invloed op. Andere oorzaken kunnen onverwachts van buitenaf komen en overkomt het je gewoon. Maar wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer?

  Etensresten en vet

  Een oorzaak van een verstopt riool is een verstopping in de leiding van de gootsteen in de keuken. Tijdens het afwassen kunnen etensresten en vet door de gootsteen gespoeld worden. Vooral vet heeft de neiging om aan de afvoer te hechten. Bij een ophoping van veel vet zal er een verstopping ontstaan. Dit is een oorzaak die je zelf heel gemakkelijk kunt voorkomen. Gebruik in je gootsteen een zeefje waar etensresten en vet in opgevangen worden. Leeg dit zeefje regelmatig in de prullenbak, zodat het niet in de afvoer terecht komt.

  Zeepresten en haren

  De afvoer van de douche kan dan weer verstopt raken door het regelmatig doorspoelen van zeepresten en haren. Uiteraard, je wilt je wel iedere ochtend fatsoenlijk douchen, dus zeepresten worden nu eenmaal net als haren door het doucheputje gespoeld. Zorg in ieder geval dat je zeer regelmatig het doucheputje schoonhoudt. Haal haren na iedere douchebeurt weg en spoel het doucheputje goed na, zodat zeepresten goed worden doorgespoeld.

  Het riool is kapot

  Een afvoerleiding zal uiteindelijk in het riool uitkomen. Er kunnen ook problemen met het riool zijn, waardoor er een verstopping ontstaat. In dit geval heb je hier maar weinig invloed op. Het kan zijn dat er een verzakking heeft plaatsgevonden en dat er een breuk in het riool is ontstaan, maar dit kan ook ontstaan door wortelgroei van bomen of door werkzaamheden. Met cameradetectie kan meestal de locatie van het probleem vastgesteld worden.

  Veel verstoppingen kun je dus zelf voorkomen, door goed op te letten wat je allemaal door de afvoer spoelt. Als je hier goed op let, kun je al een groot gedeelte van alle problemen voorkomen.

  Wanneer schakel je een ontstoppingsdienst in?

  Wanneer je last hebt van een verstopping zul je waarschijnlijk zelf proberen om de leiding te ontstoppen. Er zijn hier allerlei middelen voor te krijgen bij een bouwmarkt of in de supermarkt, maar soms werk een simpel huis, tuin en keukenproduct ook. Als al je pogingen tot niets leiden en je raakt de verstopping niet kwijt, dan is het tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen, die met de juiste middelen een leiding goed en snel kan ontstoppen.

  Wat zijn de kosten van een afvoer ontstoppen?

  Het is niet direct aan te geven hoeveel het ontstoppen van een afvoer kost. Dit hangt vooral af van hoe hardnekkig de verstopping is, of de ontstopping in het riool zit en het tarief van een ontstoppingsdienst. Er zijn ontstoppingsbedrijven die een vast bedrag rekenen om een leiding te ontstoppen en weer andere ontstoppingsdiensten rekenen een tarief per uur. Ga uit van een gemiddeld tarief dat ligt tussen de € 75,- en € 200,-.

  Stappenplan riool onstoppen

  Stap 1:

  Probeer het eerst op de klassieke manier met een rubberen ontstopper. Plak de overloop dicht en zorg dat er wat water in de gootsteen staat. De ontstopper trek je vervolgens snel op en neer. Bij niet diepe verstoppingen leidt dit vaak tot een goed resultaat.

  Stap 2:

  Soms zit de verstopping in de sifon. Plaats een emmer onder de sifon en draai je sifon eraf. Het water wat nog in de leiding staat zal in emmer lopen. Maak vervolgens de sifon goed schoon.

  Stap 3:

  Achter de sifon zit de zwanenhals. Ook hier kan een verstopping zitten, zodat het water in de sifon blijft staan. Draai met behulp van een waterpomptang de zwanenhals eraf en maak deze grondig schoon.

  Stap 4:

  Zit de verstopping toch verder in de leiding? Gebruik dan een ontstoppingsveer. De veer stop je in de leiding en beweeg je op en neer, waardoor eventuele verstoppingen loskomen.

  Stap 5:

  Soms helpt het om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Dit is verkrijgbaar als vloeistof of als parels en moeten een tijdje inwerken voordat je de leiding kunt doorspoelen. Lees aandachtig de aanwijzingen op de verpakking en pas altijd op dat je huid niet in contact komt met het middel.

  Als alle bovengenoemde stappen geen resultaat opleveren, dan is het echt tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Neem hiervoor contact met ons op en je bent er zeker van dat je verstopping snel is verdwenen.

  96% Beveelt ons aan