Badafvoer Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Badafvoer ontstoppen

  Het hebben van een verstopte badafvoer is erg vervelend. Er zijn verschillende redenen waarom uw badafvoer verstopt zou kunnen zijn. Ook zijn er een aantal dingen die u kunt doen om te kijken of de badafvoer weer gaat doorlopen. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven! Heeft u problemen met een verstopte badafvoer? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u adviseren met uw probleem en samen tot een oplossing kopen. Binnen enkele uren of soms zelfs korter zult u weer kunnen genieten van een goed doorlopende badafvoer.

  De oorzaken van een verstopte badafvoer

  Het hebben van een verstopping in uw badafvoer kan verschillende redenen hebben. Alles wat u doorspoelt in de afvoer, kan in de rioolleidingen blijven zitten. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering zijn aangekoekte etensresten, zeepresten en viezigheid zoals vet en stof. Soms ligt het probleem ook wat dieper, bijvoorbeeld wanneer er ongezuiverd rioolwater uit het riool komt en deze de leidingen bij u verstopt. Het probleem ligt dan aan de openbare riolering. Het is belangrijk om de oorzaken tijdig te herkennen zodat er gauw wat aan gedaan kan worden. Verstopping kunt u al gauw merken aan de hand van stankoverlast.

  Wanneer schakelt u een ontstoppingsdienst in?

  Om uw riolering goed te ontstoppen, is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Zo bent in binnen no time van uw verstopte riolering af en kunt u weer door met de dagelijkse bezigheid. Het is mogelijk om een ontstoppingsdienst in te schakelen voor zowel particulieren als bedrijven. Zij zullen zo snel mogelijk helpen om uw badafvoer ontstoppen!

  Wat zijn de kosten van een badafvoer ontstoppen?

  Wanneer u een specialist inschakelt om uw badafvoer te ontstoppen, is het fijn om van tevoren te weten welke kosten u kunt verwachten. Helaas is het lastig om een vast prijskaartje aan de klus te hangen. De ene klus duurt een stuk langer dan de andere en kost meer geld. Het is wel mogelijk om vrijblijvend een prijsindicatie aan te vragen. Wanneer er meer duidelijkheid is over het probleem, zullen wij een concreter prijsbeeld kunnen geven.

  Stappenplan voor het ontstoppen van uw badafvoer

  Wanneer u nog geen professioneel bedrijf wilt inschakelen, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw badafvoer zelf te ontstoppen. Wij zullen dit proces stap voor stap met u doorlopen!

  Stap 1:

  Allereerst kunt u beginnen met het schoonmaken van de afvoer. Dit doet u door het eventuele rooster te verwijderen en overtollige haren of zeepresten te verwijderen. Wanneer u dit schoonmaakt moet u rekening houden met een vervelende geur die vrijkomt. Het is belangrijk om uw afvoer op deze manier regelmatig schoon te maken.

  Stap 2:

  Wanneer stap 1 niet voldoende gewerkt heeft, kunt u proberen om de afvoer te reinigen met een kopje baking soda gecombineerd met kokend water. Het is belangrijk dat u echt baking soda gebruikt en geen normale soda!

  Stap 3:

  Nog steeds geen succes? Tijd voor grover geschud! U kunt een ontstopper gebruiken en deze op de afvoer zetten. Het is belangrijk dat de ontstopper volledig over het putje staat. Hierna kunt u de steel een aantal keer bewegen en hopelijk komt er zo beweging in hetgeen wat de badafvoer verstopt.

  Stap 4:

  De laatste stap die u zelf zou kunnen uitvoeren is het gebruiken van een ontstoppingsveer. Deze kunt u diep de afvoer binnen duwen en gaat zelfs langs bochten. Wanneer u de veer naar buiten trekt, komt de oorzaak hopelijk mee.

  Stap 5:

  Na al deze stappen geen succes met het ontstoppen van uw badafvoer? Dan zit er niks anders op dan het inschakelen van professionele hulp. Zo bent u binnen no time van uw verstopte badafvoer af!

  Al met al is een verstopte badafvoer ontzettend vervelend en voorkomen is een stuk belangrijker dan genezen. Probeer te onthouden om niet tot nauwelijks etensresten, zeepresten of andere viezigheid door de goot te spoelen. Dit kan leiden tot flink wat verstopping! Daarnaast is het belangrijk om uw badafvoer regelmatig te reinigen, om er zeker van te zijn dat er geen ophoping aan haren achter blijft. Er zijn een aantal stappen die u verder kunt uitvoeren mocht u last hebben van een verstopte badafvoer, maar in de meeste gevallen kunt u het beste een professioneel bedrijf inschakelen welke u op een succesvolle, efficiƫnte manier van uw verstopte badafvoer afhelpt!

  96% Beveelt ons aan