Gootsteen Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Gootsteen ontstoppen

  Een verstopte gootsteen it erg vervelend en om er voor te zorgen dat het probleem niet verder uit de hand loopt, is het belangrijk dat het probleem snel geconstateerd en vervolgens opgelost wordt. Heb je problemen met een verstopte gootsteen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij zullen helpen met het ontdekken van de oorzaak van de verstopte gootsteen en zullen zo snel mogelijk het probleem verhelpen. Het is mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen en eventuele vragen aan ons te stellen. Wij staan je graag te woord!

   

  De oorzaak van een verstopte gootsteen

  Het verstoppen van de gootsteen is iets wat redelijk makkelijk gebeurt. Het kan bijvoorbeeld al gebeuren doordat je gebruikte borden voordat ze in de vaatwasser gaan, afspoelt onder de kraan. De afgespoelde etensresten blijven vervolgens in de goot hangen, waardoor er een verstopping ontstaat. Zelfs kruimels kunnen leiden tot een verstopping. Ander oorzaken van een verstopping zijn vet, vuiligheid en stof maar ook tandpasta- of zeepresten. Probeer dus op te passen met wat je door de gootsteen spoelt, omdat dit op lange termijn kan leiden tot een vervelende verstopping. Daarnaast is het belangrijk om de gootsteen regelmatig te reinigen, om te voorkomen dat er zo een verstopping ontstaat.

  Wanneer schakel je een ontstoppingsdienst in?

  Een verstopte gootsteen kan makkelijk en snel worden verholpen wanneer je een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelt. Deze zullen er voor zorgen dat de oorzaak van de verstopping snel gelokaliseerd wordt en dat het probleem ook snel wordt opgelost. In sommige gevallen is de verstopping makkelijk zelf op te lossen en is het inschakelen van een ontstoppingsdienst niet nodig. Hieronder vind je een aantal tips om een verstopping van de gootsteen zelf op te lossen.

  Wat zijn de kosten van het ontstoppen van een gootsteen?

  Er zijn verschillende oorzaken van de verstopping van een gootsteen en daarom is het lastig om een vast prijskaartje te hangen aan de klus. Iedere klus is anders en vergt andere materialen en bijpassende hoeveelheid mankracht. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, kun je het beste contact opnemen met ons. Wij zullen proberen een zo specifiek mogelijke prijsopgave te geven, maar om dit het beste te doen zullen wij toch moeten langskomen.

  Stappenplan gootsteen ontstoppen

  Wanneer je nog niet een professioneel ontstoppingsbedrijf wilt inschakelen, zijn er een aantal stappen die je kunt uitvoeren om te verstopping op te lossen. Deze stappen zijn het zeker waard om te proberen voordat je contact op neemt met een professioneel bedrijf.

  Stap 1:

  Allereerst is het belangrijk om de gootsteen zo goed mogelijk te reinigen. Haal etensresten uit de leiding en spoelt de gootsteen door met water.

  Stap 2:

  Mocht dit het probleem niet op lossen, is het goed om te weten dat je moet oppassen met het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen! In de meeste gevallen leidt het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen niet tot een oplossing van het probleem, maar wel tot beschadigingen aan de leidingen.

  Stap 3:

  Reinig je gootsteen dus niet met chemische middelen, maar wel met natuurlijke middelen! Hiermee bedoelen we middelen zoals natuur azijn of soda, welke je naspoelt met kokend water. Dit kan het probleem makkelijk oplossen. Onthou wel dat dit middel alleen werkt bij beginnende verstoppingen. Mocht het probleem zich al langer aanhouden, is de kans groot dat deze tip niet meer werkt. Proberen kan altijd!

  Stap 4:

  Nog steeds geen oplossing? Dan kun je aan de slag gaan met een ontstopper (zo’n ouderwetse rode) of met een ontstoppingsveer. De ontstopper kun je over het putje heen zetten en een aantal keer op en neer bewegen, zo komt er misschien beweging in hetgeen wat de verstopping veroorzaakt. Mocht dit niet hepen, kun je een ontstoppingsveer gebruiken. Deze kan dieper in de leidingen en zo de oorzaak van de verstopping mee naar buiten trekken. Pas wel op met de ontstoppingsveer, want verkeerd gebruik kan leiden tot beschadiging van de leidingen.

  Stap 5:

  Mocht al dit niet leiden tot een goed doorlopende gootsteen, dan wordt het tijd om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met het oplossen van de verstopping, aangezien het anders tot vervelende problemen kan leiden. Wanneer je contact opneemt met onze vakmannen, zullen wij je spoedig te hulp staan en zo snel mogelijk het probleem voor je oplossen.

  96% Beveelt ons aan