Hemelwaterafvoer Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Hemelwaterafvoer ontstoppen

  Iedere woning is voorzien van een hemelwaterafvoer. De hemelwaterafvoer bestaat uit de dakgoten en de regenpijpen aan de woning. Hemelwaterafvoer voorkomt dat regen langs de muren stroomt en de kans krijgt om door de muren in de woning te trekken. Tevens zorgt hemelwaterafvoer ervoor dat het dak ontlast wordt. Regen stroomt van het dak in de dakgoot en via de regenpijp wordt het water afgevoerd naar het riool, de grond of een regenton. Het wordt een probleem als de hemelwaterafvoer verstopt zit of beschadigd is. Hemelwater krijgt dan de kans om in de woning te komen, waardoor je last krijgt van lekkage en allerlei bijbehorende vochtproblemen.

   

  Problemen met je hemelwaterafvoer? Neem contact met ons op!

  Wat doe je als je problemen hebt met je hemelwaterafvoer? Het is afhankelijk van welke problemen je hebt. In de regel wordt een verstopping in de hemelwaterafvoer veroorzaakt door bladeren en vuil in de dakgoot. Het is daarom belangrijk om regelmatig de dakgoot te inspecteren. Zodra er vuil of bladeren in ligt, moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Je maakt de doorgang dan weer vrij en hemelwater krijgt alle kans om naar de regenpijp te stromen. Het kan zijn dat je niet in staat bent om de dakgoten te inspecteren of dat dakgoten lastig te bereiken zijn. Er kunnen ook andere problemen zijn met de hemelwaterafvoer, zoals een beschadigde dakgoot of regenpijp. In al deze gevallen neem je gerust contact met ons op, zodat onze vakman langs kan komen om je problemen op te lossen. Je loopt dan geen risico meer op lekkages en vochtproblemen.

  De oorzaken van een verstopte hemelwaterafvoer

  Een verstopte hemelwaterafvoer veroorzaakt allerlei problemen. Regenwater kan niet meer weg en zal op het dak blijven staan. Het kan ook zijn dat een dakgoot overstroomt en hemelwater langs de muren naar beneden stroomt. Vooral bij poreuze muren loop je de kans dat vocht door de muren naar binnentrekt, met allerlei vochtproblemen, zoals schimmels tot gevolg. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van een verstopping te traceren en hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van een verstopte hemelwaterafvoer?

  Vuil in de dakgoten

  Vooral in de herfst is het risico op een verstopte hemelwaterafvoer het grootst. Bladeren vallen van de bomen en komen in de dakgoot terecht. Vooral in de aansluiting met de regenpijp kunnen bladeren zich ophopen, waardoor water niet meer weg kan stromen. Regelmatige controle van de dakgoten is dan ook zeker noodzakelijk om problemen te voorkomen.

  Hemelwaterafvoer is beschadigd

  Ook dakgoten en regenpijpen zijn aan slijtage onderhevig. Hemelwaterafvoer staat voortdurend aan de weersinvloeden bloot, waardoor er scheurtjes in de dakgoten en regenpijpen kunnen ontstaan. Hierdoor zul je sowieso last krijgen van een lekkende hemelwaterafvoer en het is ook de plek waar vuil zich kan ophopen en een verstopping kan veroorzaken. In de winter bij vriesweer, is het risico op schade aan de hemelwaterafvoer het grootst. Op de plek van een verstopping staat opgehoopt water dat bevriest. Bevroren water zal uitzetten en kan de hemelwaterafvoer beschadigen.

  Hemelwaterafvoer is niet goed aangesloten

  Ook een foutief aangesloten hemelwaterafvoer is gevoelig voor zowel verstoppingen als beschadigingen. Het aansluiten van een dakgoot en regenpijp moet goed gebeuren. Als je dit zelf niet kunt of twijfelt of je een dakgoot en regenpijp wel goed geïnstalleerd hebt, schakel dan een ontstoppingsdienst of loodgieter in. Je bent dan verzekerd van een perfecte aansluiting van je hemelwaterafvoer, zodat een foutieve aansluiting niet tot problemen kan leiden.

  De hemelwaterafvoer zelf goed in de gaten houden is het belangrijkste wat je kunt doen om verstoppingen en problemen met je hemelwaterafvoer te voorkomen.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  Zelf kun je heel veel doen om een verstopping in de hemelwaterafvoer te voorkomen. Als er reeds een verstopping is ontstaan en je kunt er niet bij, dan is het verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Een ontstoppingsdienst kan in de meeste gevallen met professionele apparatuur en gereedschappen de hemelwaterafvoer deskundig ontstoppen.

  Wat zijn de kosten van hemelwaterafvoer ontstoppen?

  Sommige ontstoppingsdiensten berekenen voor hun diensten, waaronder het ontstoppen van de hemelwaterafvoer, vaste prijzen. Dit kan voordelig zijn, als blijkt dat het ontstoppen wat meer tijd kost. Andere ontstoppingsdiensten berekenen weer een uurtarief. Bij schade aan de hemelwaterafvoer moet je ook rekening houden met kosten van onderdelen. Ga voor het ontstoppen van de hemelwaterafvoer uit van een gemiddelde prijs tussen de € 75,- en € 200,-.

  Stappenplan hemelwaterafvoer ontstoppen

  Stap 1:

  De meest logische stap en wat eigenlijk routine moet zijn is enkele malen per jaar de dakgoten controleren en schoonmaken.

  Stap 2:

  Zit de verstopping in de regenpijp? Dan is het lastig om hier bij te komen en de exacte locatie te lokaliseren. Met een trekveer of een tuinslag kun je in de regenpijp gaan om te proberen of je de verstopping los kunt krijgen.

  Stap 3:

  Om problemen met de regenpijp te voorkomen, kan het handig zijn om bladvangers te plaatsen bij de aansluiting tussen dakgoot en regenpijp. Bladeren zullen dan zeker niet meer door de regenpijp gespoeld worden, wat een verstopping voorkomt.

  Stap 4:

  Je hebt schone dakgoten en de regenpijp is ook niet verstopt? Er kunnen andere oorzaken zijn. Laat in dit geval een ontstoppingsdienst langskomen. Zij kunnen gemakkelijk de verstopping of een andere oorzaak traceren en dit direct aanpakken.

  Een ontstoppingsdienst ontstopt niet alleen hemelwaterafvoer. Zij kunnen ook reparaties uitvoeren en desnoods de gehele hemelwaterafvoer vervangen wanneer dit nodig is.

  96% Beveelt ons aan