Keukenafvoer Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Keukenafvoer ontstoppen

  Vooral wanneer je graag mag koken of bakken, is de keuken één van de meest intensief gebruikte ruimtes die in huis gebruikt wordt. Hierbij is de gootsteen en de kraan een onmisbaar onderdeel van de keuken. Voor vrijwel alle gerechten heb je water nodig, maar ook voor de afwas en om schoon te maken. Wanneer er in de keukenafvoer een verstopping zit, dan wordt de keuken lastig om te gebruiken. Helemaal als je een ernstige verstopping in de keukenafvoer hebt en het water niet meer wegloopt. Je zit dan met een laag vuil water in de gootsteen en de gootsteen is niet meer te gebruiken.

   

  Problemen met je keukenafvoer? Neem contact met ons op!

  Een verstopping in je keukenafvoer wil je zo snel mogelijk verhelpen. Al je keukenwerkzaamheden komen zo in het gedrang, want je kunt de gootsteen en de kraan niet meer gebruiken als het water niet goed of helemaal niet meer wegloopt. De gootsteen zelf ontstoppen zal vooral kunnen als de verstopping nog niet zo hardnekkig is. Maar als het water al tot de rand in de gootsteen staat, kan het lastig zijn om zelf de verstopping te verhelpen. In dit geval is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Wij hebben professioneel apparatuur en gereedschap om jou van je verstopping af te helpen, zodat je weer volop van je keuken gebruik kunt maken.

  De oorzaken van een verstopte keukenafvoer

  Wist je dat de meest voorkomende oorzaak van een verstopte keukenafvoer de gebruikers van de keuken zelf zijn? Wat zijn de meest bekende oorzaken van een verstopte keukenafvoer?

  Etensresten door de gootsteen

  Het is zo gemakkelijk gedaan: kleine etensresten dat je even wegspoelt door de gootsteen. Soms doe je dit ook helemaal niet met opzet, maar heb je gewoon een hele smerige vaat waar nog veel etensresten aanzitten. Al die etensresten kunnen in de keukenafvoer ophopen en een verstopping veroorzaken. Het is aan te raden om een keukenzeefje te gebruiken, zodat etensresten in het zeefje blijven en niet doorgespoeld worden.

  De keukenafvoer is niet goed aangesloten

  Elke keukenafvoer kan op verschillende wijzes zijn aangesloten. Daarbij vind je in het keukenkastje onder de gootsteen een sifon met zwanenhals. Aangezien het aansluiten van een gootsteen niet heel moeilijk hoeft te zijn, doen veel mensen dit zelf. Het zal je niet verbazen dat dit leidt tot veel verschillende aansluitingen, waarbij veel keukenafvoeren niet goed met de gootsteen zijn verbonden. Laat voor een professionele aansluiting daarom altijd een ontstoppingsdienst of loodgieter langskomen.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  Als je zelf al hebt geprobeerd om de verstopping te verhelpen maar het water blijft nog steeds in de gootsteen staan of spoelt nog steeds moeizaam weg, dan is de verstopping nog aanwezig. Je kunt dan beter een ontstoppingsdienst inschakelen. Je weet dan zeker dat je keukenafvoer goed en snel zal worden ontstopt en het water spoelt dan weer als vanouds door de keukenafvoer.

  Wat zijn de kosten van een keukenafvoer ontstoppen?

  De prijs van het ontstoppen van de keukenafvoer is vooral afhankelijk van de ontstoppingsdienst. Soms betaal je een vaste prijs voor in het ontstoppen van de keukenafvoer en soms wordt er een uurtarief berekend. Bij een vaste prijs zal een ontstoppingsdienst gemiddeld tussen de € 80,- en € 100,- vragen. Rekent een ontstoppingsdienst de prijs per uur, ga dan uit van een gemiddeld uurtarief van € 40,- tot € 50,-.

  Wat zijn de kosten van hemelwaterafvoer ontstoppen?

  Sommige ontstoppingsdiensten berekenen voor hun diensten, waaronder het ontstoppen van de hemelwaterafvoer, vaste prijzen. Dit kan voordelig zijn, als blijkt dat het ontstoppen wat meer tijd kost. Andere ontstoppingsdiensten berekenen weer een uurtarief. Bij schade aan de hemelwaterafvoer moet je ook rekening houden met kosten van onderdelen. Ga voor het ontstoppen van de hemelwaterafvoer uit van een gemiddelde prijs tussen de € 75,- en € 200,-.

  Stappenplan keukenafvoer ontstoppen

  Stap 1:

  De klassieke ontstopper is eenvoudig, maar zeer effectief. Zorg wel altijd voor een laag water in de gootsteen, zodat je gemakkelijk vacuüm kunt trekken.

  Stap 2:

  Soda vermengt met heet of kokend water schijnt een effectief huis-, tuin-, en keukenmiddeltje te zijn. Vermeng soda met heet water spoel dit door de keukenafvoer. Wacht een paar minuten, voordat je de afvoer gaat doorspoelen.

  Stap 3:

  Een chemisch ontstoppingsmiddel wil ook nog wel eens helpen. Dit bestaat meestal uit twee componenten. Soms moet je een nachtje wachten voordat je de keukenafvoer weer kunt doorspoelen.

  Stap 4:

  Zit de verstopping niet zo diep, probeer dan de sifon en de zwanenhals los te maken en grondig schoon te maken. Als de verstopping hierin zit, ben je direct van je probleem af.

  Stap 5:

  Wanneer niets meer helpt, schakel dan een ontstoppingsdienst in. De ontstoppingsdienst heeft alle materialen in huis om jou snel en vakkundig van je verstopping af te helpen.

  Stel het inschakelen van een ontstoppingsdienst niet teveel uit, hiermee wordt de verstopping alleen maar hardnekkiger en kun jij al die tijd niets in de keuken beginnen.

  96% Beveelt ons aan