Regenpijp Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Regenpijp ontstoppen

  Wanneer u last heeft van een verstopping, kan dit erg vervelend zijn. Er zijn allerlei elementen in het huis die verstopt kunnen raken door verschillende redenen en de regenpijp is hier één van. Een verstopte regenpijp is vervelend, maar het is niet moeilijk om dit op te lossen. Heeft u last van problemen met een verstopte regenpijp? Neem contact met ons op! Wij kunnen de oorzaak van de verstopte regenpijp traceren en er voor zorgen dat het probleem opgelost wordt.

   

  De oorzaken van een verstopte regenpijp

  Een verstopte regenpijp ontstaat niet van de een op de andere dag en er kunnen verschillende oorzaken zijn die de verstopping veroorzaken. De grootste oorzaak van een verstopte regenpijp is door bladeren die achterblijven in de goot. Verder zijn andere oorzaken mos, stukken van dakpannen of grind of zand wanneer je een plat dak hebt. Wanneer je een verstopping van de regenpijp wilt voorkomen, is het belangrijk om de dakgoot regelmatig schoon te maken. Het meest ideale is om dit minstens 2 keer per jaar te doen. Wanneer het veel geregend heeft, is het belangrijk om in de gaten te houden of dit niet tot verstopping leidt.

  Wanneer schakelt u een ontstoppingsbedrijf in?

  Het is belangrijk om er voor te zorgen dat uw regenpijp niet verstopt raakt, maar mocht dit wel zo zijn is het belangrijk om dit zo snel mogelijk tegen te gaan. Wanneer je dit niet snel genoeg doet, zal dit kunnen leiden tot vochtschade. Wanneer dit te lang aanhoudt zal dit leiden tot vochtplekken op de muur. Ook de riolering kan worden aangetast. Er zijn een aantal tips om zelf te regenpijp te reinigen, maar wanneer dit niet lukt is het belangrijk om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zullen u zo snel mogelijk de oorzaak van het probleem geven en het probleem oplossen.

  Wat zijn de kosten van een regenpijp ontstoppen?

  Het is lastig om een prijskaartje te hangen aan het ontstoppen van de regenpijp. Iedere situatie is anders en vereist andere materialen of werkuren. Het is daarom aan te raden dat je contact met ons opneemt en zoveel mogelijk details over het probleem geeft. Zo kunnen wij de situatie beter inschatten en een specifieker kostenplaatje geven. Helaas is het pas echt mogelijk om tijdens ons bezoek een duidelijker overzicht van de kosten te geven.

  Stappenplan regenpijp ontstoppen

  Er zijn een aantal dingen die je kunt doen wanneer je last hebt van een verstopte regenpijp! Welke dingen dit zijn, zullen wij stap voor stap met je bespreken.

  Stap 1:
  Allereerst is het belangrijk om de dakgoot te reinigen. Verwijder alle bladeren en takken die zich in de dakgoot bevinden. Dit betekent dat je dit niet alleen in de dakgoot doet, maar ook in de regenpijp. Ook stukken mos zullen verwijderd moeten worden. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je een emmer water in de dakgoot gieten om te zien of de verstopping in de regenpijp is verholpen.

  Stap 2:
  Wanneer het water niet doorloopt, is de verstopping helaas niet verholpen. Een andere tip die je kunt proberen is het nemen van een lange stok of een ontstoppingsveer en deze in de regenpijp stoppen. Door deze een aantal keer heen en weer te bewegen, kun je misschien de reden van de verstopping ontdekken. Wanneer er vuil en bladeren in zit, kan het doorprikken van deze te verstopping verhelpen.

  Stap 3:
  Het gebruik van een hogedrukspuit kan ook de oplossing zijn! Deze kun je zowel van bovenaf als onderaf gebruiken. Soms is het nodig om een stukje van de regenpijp af te zagen om dit efficiënt te doen.

  Stap 4:
  Als de verstopping niet in de regenpijp zit, kan het zijn dat de verstopping onder de grond zit. De afvoerpijp dien je dan uit te graven, maar dit dien je wel met precisie te doen om beschadigingen te voorkomen. Het is soms aan te raden om voor dit soort gevallen een professioneel bedrijf in te schakelen.

  Stap 5:
  Wanneer al deze stappen niet helpen met het oplossen van de verstopping, is het aan te raden om een professioneel ontstoppingsbedrijf te bellen. Wij zullen helpen met het zo snel mogelijk lokaliseren van het probleem en ook met het zo snel mogelijk oplossen. Je bent binnen no time van je probleem af, zonder zelf al te veel moeilijke stappen uit te voeren.

  96% Beveelt ons aan