Riool Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Riool ontstoppen

  Als je riool verstopt zit, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Zelfs al is het midden in de nacht. Ons netwerk van rioolspecialisten staat om die reden dan ook 24/7 voor je klaar. Waar in Nederland je ook woont en welk soort afvoer je ook hebt. Met behulp van professionele technieken lokaliseren wij de blokkade binnen enkele minuten. Bespaar je de moeite dit vieze karwei zelf te klaren en bel ons meteen. Ook wanneer je afvoer slecht doorloopt en je met ontstoppingsmiddelen geen resultaat boekt, komen wij je riool ontstoppen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

  Problemen met je riool ontstoppen?

  Bij een blokkade in de vuilwaterafvoer is het niet altijd noodzakelijk een loodgieter of ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wanneer losspoelen met een mengsel van soda en azijn, een chemische ontstopper of een ontstoppingsveer baat biedt, is je probleem opgelost. Heb je deze middelen niet bij de hand of geven ze niet het gewenste resultaat, neem dan contact met ons op. Het nadeel van ondeskundig gebruik van chemische huismiddelen of het in de rioolpijp stoppen van een ontstoppingsveer is dat je er schade mee kan toebrengen. Zowel aan jezelf als aan het leiding netwerk en dat is nergens voor nodig. Jouw rioolverstopping is ons werk!

  De oorzaken van een verstopt riool

  Er zijn tal van redenen waarom er een verstopping in het riool kan optreden. Het vervelende daarvan is dat het niet eens aan jou hoeft te liggen. Wanneer er een rioolpijp verstopt is geraakt die buiten jouw eigendom of huurgebied ligt, is de verstopping niet jouw verantwoording, maar die van de betreffende grondbeheerder. Ligt een rioolverstopping buiten jouw gebied, maar ondervind jij de hinder ervan is die persoon of instantie aansprakelijk voor eventueel door jou gemaakte ontstoppingskosten of geleden schade. Daarnaast gebeurt het ook dat je te maken krijgen met invloeden van buitenaf. Een bodem die verzakt en rioolbreuk veroorzaakt of wortels van een boom die op zoek naar water de afvoerleiding kraakt. De meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool, zoals wij als rioolspecialist ze tegenkomen, zijn helaas zaken die je zelf in de hand hebt.

  Aangekoekte substanties

  Middelen zoals vet, verfresten en zelfs bouwlijmen, je kent het wel: even je teiltje omspoelen na het tegelen…, worden maar al te vaak door de gootsteen gespoeld. Tevens is bij weinigen bekend dat wasmachinemiddelen, zowel poeders als vloeibaar, niet oplossen. Met name ouderen gebruiken hiervan veel te veel. Sop moet immers schuimen… Bij te weinig afschot van de afvoerbuis kunnen deze middelen niet wegstromen en vormen in de loop van de tijd een dikke koek.

  Toiletpapier, verbanden en hygiƫnische doekjes

  Toiletpapier wordt steeds zachter, sterker en beter van kwaliteit. Dat betekent tevens dat het steeds minder goed oplost in water. Bij voldoende doorspoeling stroomt het wel weg en geeft het geen problemen. Bij overdadig gebruik van toiletpapier of het te vaak gebruiken van de spaarknop op de stortbak, zal toiletpapier zich gaan ophopen tot een vervelende prop. Ondanks dat we er met zijn allen van uitgaan dat alle dames er wel van op de hoogte zijn dat damesverbanden in het closet werpen uit den boze is, wil je niet weten wat we tegenkomen tijdens ons werk. Dames, niet doen! Damesverband, make up eraserdoekjes, nat wc papier en keukenpapier lossen niet op in water en behoren vandaag de dag tot een van de grootste rioolverstoppers.

  Kapotte riolering

  Rioleringsbuizen kunnen scheuren, breken of verzakken waardoor er verstoppingen ontstaan. De oorzaak kan liggen in de leeftijd en het materiaal van de rioleringsbuizen. Rioleringsstelsels die bestaan uit gresbuizen hebben een leeftijd van meer dan 40-50 jaar en zijn eigenlijk versleten. Het glazuur van de buizen schilfert na al die tijd onder de grond af, het aardewerk zuigt zich vol met water waarna de buis verpulvert en inzakt. Rioleringbreuk kan ook ontstaan door externe krachten en gebrek aan flexibiliteit. Denk hierbij aan verzakking van de bodem door zwaar verkeer of het zich zetten van een nieuwe woning. Daarnaast kunnen buizen verstopt raken na het losraken van de ophanging in de kelder of kruipruimte.

  Wanneer schakel je een ontstoppingsdienst in?

  Afhankelijk van wat je zelf denkt waar het probleem ligt, bel je ons. Wanneer je denkt dat het komt door aangekoekt vet en/of ander middelen, je weet zelf wel wat je doorspoelt en of de afvoer al langer slecht doorloopt, en het lukt je niet hem weer lekker door te laten lopen, schakel je de rioolspecialist in. Heb je het vermoeden dat het probleem verder in de buis ligt of dat het om een leidingsbreuk gaat, hoef je zelf niets te proberen en kan je met een gerust hart meteen bellen. Met rookdetectie of de rioolinspectiecamera hebben we in enkele minuten het probleem getraceerd en kunnen je precies vertellen hoe we het op gaan lossen voor je. Ook bij zich steeds weer herhalende riool verstoppingen of regelmatig een onaangename geur waarnemen, is het verstandig ons eens ernaar te laten kijken. Er kan ergens een beschadiging zitten of een terugslagklep naar het straatriool die niet meer goed werkt.

  Kosten laten ontstoppen van het riool?

  Wanneer je de rioolspecialist laat komen, krijg je minimaal te maken met aan ons wettelijk opgelegde voorrijkosten. Die staan vast. Hier kunnen wij verder niets aan veranderen. Eventuele vervolgkosten hangen af van de aard van je riool verstopping. Is de blokkade in de buis makkelijk bereikbaar en zonder breuk te verhelpen? Een zeepprop kan zonder de afvoer te beschadigen, verwijderd worden bijvoorbeeld. Als je je restje voegspecie hebt doorgespoeld en dat heeft zich uitgehard in de buis, of de ophanging in de kruipruimte heeft het begeven, met als gevolg een gescheurde afvoerbuis, krijg je een logischerwijs een ander kostenplaatje.

  Stappenplan riool ontstoppen

  Stap 1: Is het probleem zelf op te lossen met oplosmiddelen, plopper of ontstoppingsveer?
  Stap 2: Nee? Bel de rioolspecialist. Afhankelijk van of je afvoer nog doorloopt of niet, maakt hij een afspraak met je of komt direct.
  Stap 3: Wij inventariseren de rioolverstopping en maken een kostenraming voor je.
  Stap 4: Vervolgens gaan we aan de slag en klaren de klus.
  Stap 5: Om herhaling te voorkomen, krijg je van ons handige tips over hoe je in het vervolg je riolering het beste schoonhoudt.

  96% Beveelt ons aan