Toilet Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Verstopt toilet

  Waarschijnlijk let je er nooit op: hoe het water in het toilet wegloopt. Toch is het niet onverstandig hier af en toe eens een blik op te werpen. Een vroegtijdig verstopt toilet is namelijk veel eenvoudiger en vooral goedkoper, te verhelpen dan wanneer het closet zo erg verstopt zit dat de pot zich volledig vult met water of nog erger, overloopt. Wanneer het niet helemaal lekker zit onderin de afvoer van het toilet of het rioleringsstuk erna is dat zien aan:

   • het water in de wc dat veel te langzaam wegloopt
   • er bijna geen water achterblijft in de pot na het doorspoelen
   • de pot zich na elke doorspoeling langzaam maar zeker met water vult.

   

  Problemen met een verstopt toilet? Neem contact met ons op!

  In plaats van dat je zelf aan de slag gaat om met allerhande chemische middelen of stukken ijzerdraad eigenhandig het toilet te ontstoppen, neem je bij een verstopte wc liever meteen contact met ons op. Als ervaren ontstoppingsbedrijf weten we als geen ander hoe we wc verstoppingen aan moeten pakken. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, bestaat de kans namelijk dat je het probleem alleen maar groter maakt. Is de verstopping bijvoorbeeld te wijten aan een object in de zwanenhals van het closet kan dit bij ondeskundig gepor doorschieten de rioolpijp in. Een klusje dat door ons dan in eerste instantie binnen vijf minuten geklaard zou zijn, kan dan wel eens flink uitlopen.

  De oorzaken van een verstopt toilet

  Er kan van alles aan de hand zijn waardoor het toilet verstopt raakt. Het hoeft daarbij zelfs niet eens altijd aan jezelf te liggen. Wanneer bij plotselinge hevige regenval de straatriolen de plotselinge hoeveelheid water niet kunnen verwerken, kan het voorkomen dat zelfs de afvoerpijpen naar laaggelegen benedenwoningen zich vullen met water. Dat is dan echter een zaak voor de gemeente waar je zelf verder weinig aan kunt doen. Oorzaken van een verstopt toilet die je daarentegen wel zelf in de hand hebt, zijn:

  • ophoping van wc papier. Dit kan door overmatig gebruik zijn of ten gevolge van te weinig spoelwater door een waterbeparende knop. Spoel zo nu en dan de wc even volledig door.
  • ophoping van vet, zeepresten en/of vuil
  • ophoping damesverband, tampons of niet voor toiletgebruik geschikte natte doekjes.

  Hoe beter de kwaliteit toiletpapier, des te langzamer ze uiteenvalt in het water. Royaal gebruik van toiletpapier, een grote boodschap en dit met te weinig water proberen door te spoelen, kan tot vervelende verstoppingen leiden. In de toiletpot zal je hier misschien niet een, twee, drie iets van zien. Wanneer de waterhoeveelheid die jij meegeeft echter niet krachtig genoeg is om de hoeveelheden toiletpapier en ontlasting door de afvoerpijp te loodsen, zal deze langzamerhand dichtslibben. Hetzelfde doet zich voor bij vetten en zeepresten die niet met voldoende water opgelost worden.

  Wanneer schakel je een ontstoppingsdienst in?

  Liefst zo snel mogelijk, wanneer je merkt dat de wc of een andere afvoer, moeilijker begint door te lopen of helemaal verstopt zit. Alle dunne afvoerpijpjes die zich onder je huis bevinden, denk aan die van de sanitaire ruimten, keuken en vaak zelfs de hemelwaterafvoer, gaan naar dezelfde rioleringsbuis. Via deze buis loos je vervolgens weer in het straatriool. Als dus vanwege de een of andere reden je toilet verstopt raakt, is het altijd verstandig hier meteen werk van te maken en ons te bellen. Ook met verstopte riolen is het zo dat voorkomen beter is dan genezen. Als rioolservicebedrijf zijn we er echt niet alleen om je toilet te ontstoppen wanneer het op een gegeven moment niet meer doorstroomt. We zijn er tevens om je riool te inspecteren, reinigen, onderhouden, rioolvliegjes te bestrijden en indien dat nodig mocht blijken, te vervangen. Aarzel dus bij verstoppingen niet en ga ook niet zelf proberen het probleem proberen te verhelpen. Neem bij verstoppingen direct contact met ons op. We staan niet voor niets 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.

  Wat zijn de kosten van een toilet ontstoppen?

  Voor het ontstoppen van een toilet staat geen vaste prijs. Wij weten immers van te voren ook niet wat de reden van de verstopping is en hoe lang de klus zal gaan duren. Een wc verstopping die veroorzaakt wordt doordat uw kleine zijn legodoos in de pot heeft omgekiept en vervolgens heeft doorgetrokken, zal minder tijd in beslag nemen dan een verstopping in het vervolgriool door aangekoekte wasmiddelen, vet of een hardnekkige obstakel van niet oplosbare wegwerpverbanden. Wanneer u ons belt met een melding van een verstopping zullen wij u ook altijd vragen of u bekend met de eventuele oorzaak van de wc verstopping. Negen van de tien keer kunnen wij u dan wel een globaal kostenplaatje schetsen van wat de ontstopping gaat kosten.

  Stappenplan toilet ontstoppen

  Het werkt voor de vakman het beste wanneer hij weet wat de oorzaak van de toiletverstopping is. Voor een verstopping in de zwanenhals van het closet door bijvoorbeeld een speeltje zal een andere methode gehanteerd worden dan wanneer de blokkade door papier en ontlasting wordt veroorzaakt. Over het algemeen gaat onze vakman volgens de onderstaande stappen te werk.

  • Stap 1: Met eenvoudige middelen als een zeepoplossing, de handen, een plopper of een ontstoppingsveer wordt een eerste ontstoppingspoging gedaan.
  • Stap 2: Met een natzuiger wordt alle water uit de pot gezogen en met een beetje geluk ook de verstopping.
  • Stap 3: Wanneer blijkt dat er een hardnekkige organische verstopping in de pot zit, kan er gekozen worden voor een enzymenbehandeling. Voor andere oplosbare proppen brengen wij speciale chemische oplosmiddelen mee.
  • Stap 4: De closetpot wordt losgeschroefd om via de onder- of achterzijde in de pot en bij de kraag van het riool te komen teneinde zo het probleem te verhelpen. Na het verwijderen van het obstakel en het schoonmaken van de pot wordt deze weer op zijn plaats gemonteerd.
  • Stap 5: Blijkt dat de oorzaak van het verstopte toilet in het riool zelf ligt, zal onze vakman uw riool ontstoppen en reinigen.

  96% Beveelt ons aan