Vaatwasser Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Vaatwasser ontstoppen

  De vaatwasser is tegenwoordig in veel huishoudens niet meer weg te denken. Een vaatwasser maakt het huishouden ook een stuk gemakkelijker. Je zet de vuile vaat in de vaatwasser en een tijdje later komt de vaat er weer blinkend schoon uit. Het wordt anders als je last krijgt van een verstopte vaatwasser. Dan kun je behoorlijk veel overlast ervaren, waarbij zelfs water over de keukenvloer kan stromen. Een verstopping in de vaatwasser moet je daarom ook zo snel mogelijk oplossen.

   

  Problemen met je vaatwasser? Neem contact met ons op!

  De vaatwasser zit vol met onderdelen. Het is logisch dat je niet van elk onderdeel verstand hebt en wat de oorzaak van een verstopping van de vaatwasser is. Soms kan het gemakkelijk opgelost worden met wat simpel onderhoud, maar het kan ook dat er onderdelen stuk zijn of dat de afvoer van de vaatwasser daadwerkelijk verstopt is. Als jij ook met je handen in het haar zit vanwege de problemen met je vaatwasser? Neem dan contact met ons op. Wij hebben verstand van alle type vaatwassers en kunnen de verstopping snel verhelpen. Je vaatwasser zal nadien weer optimaal draaien met een perfect glanzende vaat tot gevolg.

  De oorzaken van een verstopte vaatwasser

  Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een verstopte vaatwasser. In veel gevallen kun je zelf een verstopping voorkomen door de vaatwasser met enige regelmaat goed te onderhouden. Het kan ook dat er onderdelen stuk zijn, dan kun je hier niets aan doen en overkomt dit je gewoon. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte vaatwasser:

  Etensresten in de vaatwasser

  Net zoals bij het klassieke afwassen kun je last krijgen van teveel of te grote etensresten in de vaatwasser. Bij een handmatige vaat gaan de etensresten vastzitten in de keukenafvoer. Bij een vaatwasser komen de meeste etensresten terecht in de filter of in de afvoerpomp. Dit heeft tot gevolg dat de afvoerpomp niet meer werkt en water met etensresten onderin de vaatwasser blijft staan. Het goed reinigen van de afvoerpomp en de filter kan al veel problemen oplossen. Aan de achterkant van de vaatwasser zit de afvoerslang waar het vuile water door afgevoerd wordt. Het kan ook zijn dat hierin etensresten blijven zitten.

  Kalkaanslag in de vaatwasser

  De hoofdregel bij huishoudelijke apparatuur dat in aanraking komt met water, is dat je regelmatig moet ontkalken. Kalk in het water zal zich gaan afzetten aan vitale onderdelen van het apparaat. Onderdelen zullen hierdoor beschadigd raken en apparatuur zal niet meer efficiënt gebruikt kunnen worden. Dit geldt ook voor de vaatwasser. Zorg dat je de vaatwasser regelmatig ontkalkt en voldoende zout bijvult, zodat kalkaanslag in de afvoer niet voor verstoppingen kan zorgen. Kalkaanslag in de vaatwasser kan ook tot lekkage leiden.

  Onderdelen in de vaatwasser stuk

  De vaatwasser en alle onderdelen hierin zijn aan slijtage onderhevig. Onderdelen kunnen hierdoor stuk gaan. Bij een vaatwasser zijn veel cruciale onderdelen die van belang zijn. Vaak kun je van te voren al zien of onderdelen slijten of stuk zijn. Dit heeft altijd zijn weerslag op de vaat zelf. De vaat wordt dan niet meer goed schoon. Als de afvoerslang stuk is, kun je zowel van lekkage als van een verstopping last krijgen. Het is verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen die de exacte oorzaak kan opsporen en zo nodig onderdelen kan vervangen.

  Veel verstoppingen worden veroorzaakt door slecht onderhoud en foutief gebruik van de vaatwasser. Pas daarom regelmatig het nodige onderhoud toe en spoel bij een erg vuile vaar altijd voor.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  Juist omdat de vaatwasser vol zit met technische onderdelen, kan het soms een raadsel zijn waar de verstopping in de vandaan komt. Helemaal als je een leek bent op het gebied van technische onderdelen. Het beste kunt je daarom een ontstoppingsdienst inschakelen die experts van vaatwassers in dienst hebben. Voor een expert zal het namelijk gemakkelijk zijn om de verstopping te traceren en te verhelpen.

  Wat zijn de kosten voor een vaatwasser ontstoppen?

  Hoeveel een vaatwasser ontstoppen kost, hang helemaal af waar het probleem in de vaatwasser zit. Is het een verstopping in de afvoer van de vaatwasser, dan is dit een normale ontstopping, waar je gemiddeld tussen € 50,- en € 150,- voor betaalt. Maar het kan natuurlijk ook dat een verstopping wordt veroorzaakt door kapotte onderdelen. In dit geval zullen de onderdelen vervangen moeten worden en kan de prijs oplopen.

  Stappenplan vaatwasser ontstoppen

  Heb je last van een verstopte vaatwasser? Dan is het verstandig om eerst zelf enkele zaken na te kijken. Pas wanneer dit ook niet helpt is het inschakelen van een ontstoppingsdienst noodzakelijk.

  Stap 1:

  Verwijder de filter(s) uit de vaatwasser en maak ze goed schoon. Dit is een klusje dat je regelmatig moet doen om verstoppingen in de vaatwasser te voorkomen.

  Stap 2:

  Probeer om de afvoerpomp te lokaliseren en schoon te maken. Lees hiervoor de handleiding, want dit werkt per vaatwasser verschillend. Doe handschoenen aan bij het schoonmaken van de afvoerpomp, want er kunnen ook glasscherven in de pomp zitten.

  Stap 3:

  Controleer of de afvoerslang goed is aangesloten op de vaatwasser. Controleer de afvoerslang ook op knikken die het water tegenhouden en kijk ook of er scheurtjes inzitten die een lekkage kunnen veroorzaken.

  Stap 4:

  Als de bovenstaande stappen tot niets leiden, dan is de kans groot dat er een onderdeel stuk is of dat er een ander probleem is. Schakel dan een ontstoppingsdienst in.

  In de regel is het zo dat als je de vaatwasser goed onderhoud, dat een verstopping niet snel zal ontstaan. Je hebt zelf dus een grote invloed op het ontstaan van verstoppingen in je vaatwasser.

  96% Beveelt ons aan