Wasbak Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Wasbak ontstoppen

  Als u plotseling of al langere tijd een sterke rioollucht in huis ruikt of wanneer het water niet goed meer door het putje loopt, kan het zijn dat de wasbak verstopt zit. Dit kan erg vervelend zijn, zeker als je je bedenkt dat verstopte afvoeren problemen kunnen opleveren voor de hoofdafvoer.

  Problemen met je wasbak ontstoppen? Neem contact met ons op!

  Om dit soort ergere problemen te voorkomen, kun je een rioolexpert inschakelen. Deze professional lost het afvoerprobleem snel voor je op. Om een afspraak te maken is het aan te raden het contactformulier in te vullen. Ook kun je telefonisch contact opnemen met een vakman.

  De oorzaken van een verstopte wasbak

  Reden één

  De meest voorkomende reden van een verstopte wasbak is een ophoping van zeep- en tandpastaresten door dagelijks gebruik. Deze resten blijven gemakkelijk tegen de wanden van de rioolleiding plakken.

  Reden twee

  Ook ander vuil, viezigheid of haren kunnen ervoor zorgen dat de ophoping aan de wanden steeds verder toeneemt. Zelfs stof kan een boosdoener zijn. Dit kan ook veel stank veroorzaken.

  Reden drie

  Naast reden één en twee, kan er ook een probleem zijn met ongezuiverd rioolwater dat direct op het riool komt. Dit probleem komt vaak uit openbare rioolleidingen.

  Er zijn dus verschillende oorzaken dat een wasbak verstopt kan raken. Alles wat je namelijk door de afvoer spoelt, gaat eerst door de leidingen van je huis voordat het in het hoofdriool komt. Over het algemeen geldt dat wanneer je vroeg constateert dat er een verstopping is, deze sneller en makkelijker kan worden verholpen.

  Wanneer schakelt u een ontstoppingsdienst in?

  Het kan heel handig zijn een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen wanneer u last heeft van verstopping in huis. De vakmannen weten precies wat ze moeten doen om het probleem snel op te lossen. Er wordt vaak samengewerkt met lokale ontstoppingsbedrijven, waardoor u snel en efficiënt kan worden geholpen. Wanneer het je zelf niet lukt de verstopping te verhelpen, schakel dan een bedrijf in.

  Wat zijn de kosten van een wasbak ontstoppen?

  Voordat er een professioneel bedrijf op de stoep staat, is het natuurlijk fijn om te weten wat de precieze kosten zullen zijn. Houdt er rekening mee dat iedere verstopping anders is, en het dus lastig is een vaste prijs te stellen. Het ene probleem is bijvoorbeeld hardnekkiger dan het andere en kost langer de tijd. Het beste wat je kunt doen is vooraf contact opnemen met het ontstoppingsbedrijf om de situatie uit te leggen en een schatting van de kosten te krijgen.

  Stappenplan wasbak ontstoppen

  Natuurlijk is het slim om van te voren zelf te proberen of het mogelijk is met een aantal handige trucs de verstopping te verhelpen. Hiervoor gelden vijf stappen.

  Stap één

  Wanneer het om een kleine verstopping gaat, wat het geval is wanneer het water niet meer zo snel als eerst door de afvoer loopt, kun je allereerst het beste proberen met een rubberen ontstopper de boel te ontstoppen. De zuignap moet over de afvoer heen staan en het werkt vooral wanneer er wat water in de wasbak staat. Daarnaast is een vloeibare ontstopper ook mogelijk.

  Stap twee

  Geef de wasbak na het gebruik van de rubberen ontstopper een behandeling met een azijn/sodaoplossing. Dit stel je samen door een handje bakingsoda in een kopje water de doen, waarna je er een kop azijn bijvoegt. Dit begint direct te bruisen. Giet het mengel in de afvoer van de wasbak en laat het 15 minuten inwerken. Vervolgens giet je er een liter kokend water achteraan.

  Stap drie

  Verwijder vervolgens het zeefje van de wasbak en maak deze goed schoon. Het kan zijn dat er resten van zeep of tandpasta in zitten, wat de verstopping veroorzaakt.

  Stap vier

  Vervolgens is het noodzakelijk de sifon onder de afvoer los te maken en de reinigen, samen met de afvoerleiding.

  Stap vijf

  Wanneer de verstopping nog steeds niet is verholpen na deze vier stappen, kun je eventueel met een ontstoppingsveer de zwanenhals schoonmaken.

  Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt wanneer je merkt dat het water niet meer doorloopt of wanneer er een nare rioollucht in de badkamer of in huis hangt. Wanneer je de verstopping te lang laat zitten, worden de problemen erger en kun er extra problemen ontstaan met het hoofdafvoer. Professionele ontstoppingsbedrijven kunnen niet alleen helpen met de wasbak, maar ook met rioolvliegen, gescheurde leidingen en andere verstopte afvoeren in huis zoals in de wasmachine of in de regenpijp. Daarnaast is het ook mogelijk de leidingen door deze bedrijven te laten inspecteren en het reinigen van de riolering. Wanneer het nodig is, is het ook mogelijk het rioolstelsel van je huis uit te breiden of te vervangen.

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  96% Beveelt ons aan