Wasmachine Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Wasmachine afvoer ontstoppen

  De wasmachine mag wel als één van de meest belangrijke huishoudelijke apparaten gezien worden. Zonder wasmachine ben je urenlang bezig om de was schoon te krijgen. De wasmachine zorgt voor enorm veel tijdsbesparing in het huishouden. Wanneer je een verstopping in de wasmachine hebt, dan loop je tegen enkele problemen aan. Je kunt je was helemaal niet meer wassen of de was wordt niet meer goed schoon. Het is daarom van belang om regelmatig de wasmachine afvoer te controleren op verstoppingen, vooral als je problemen met je wasmachine hebt.

   

  Problemen met je wasmachine afvoer? Neem contact met ons op!

  Wanneer je problemen hebt met een verstopping van je wasmachine, heb je ook vaak last van lekkage. Omdat de wasmachine afvoer meestal een open smalle sifon is waar de afvoerslang in hangt, kan het water over de sifon stromen en heb je een natte vloer. Eigenlijk is het dan onmogelijk om een was te draaien, want je vloer wordt steeds natter. Dit is zeer hinderlijk, dus het is aan te raden om zo snel mogelijk contact met ons te zoeken. Onze expert zal de wasmachine afvoer dan snel ontstoppen, zodat jij je was weer zonder problemen schoon krijgt.

  De oorzaken van een verstopte wasmachine afvoer

  Dat een wasmachine afvoer na verloop van tijd verstopt kan raken, is niet meer dan logisch. Vuil wordt met water door de afvoer gespoeld en je gebruikt ook wasmiddel en eventueel wasverzachter om de was goed schoon te krijgen. Dit zijn allemaal ingrediënten die voor een verstopte wasmachine afvoer zorgen. Wat zijn de bekendste oorzaken van een verstopte wasmachine afvoer?

  Vuil en zeepresten in de wasmachine afvoer

  Vuil en zeepresten zijn de grootste boosdoener bij een verstopte wasmachine. Vuil uit kleding, maar ook stofjes die uit kleding loskomen, worden met het water door de wasmachine afvoer gespoeld. Tegelijkertijd zit er in het water wasmiddel en wasverzachter. Als vuil niet goed door de sifon weggespoeld kan worden, kan het blijven steken en een verstopping veroorzaken. Water in de afvoer zal afkoelen, waardoor resten met zeepresten niet meer goed oplossen en in de afvoer blijven hechten. Een teveel aan zeepresten kan ook voor een verstopping zorgen.

  De afvoerslang van de wasmachine is verstopt

  De verstopping hoeft niet alleen in de wasmachine afvoer te zitten, het kan ook in de afvoerslang van de wasmachine zitten. De wasmachine afvoer is niet heel breed, dus de afvoerslang is helemaal niet smal en is vooral berekend op de afvoer van water en niet echt op grover vuil. Ook opgehoopte kalkaanslag in de afvoerslang kan een verstopping veroorzaken. Daarnaast kan een afvoerslang ook en knik hebben, waardoor water tegengehouden wordt. Controleer daarom met enige regelmaat ook de afvoerslang.

  Een onderdeel in de wasmachine is stuk

  Er zitten in de wasmachine allerlei onderdelen die constant met water in contact staan. Dit verhoogt de slijtage, waardoor er een onderdeel stuk kan gaan. Ook kalkaanslag is een veel voorkomend probleem in de wasmachine. Als de afvoerpomp is aangetast door vuil, kalk of stuk is, zal het water niet meer of niet goed weggepompt kunnen worden. Het water blijft dan in de wasmachine staan, met vuile was en stankoverlast tot gevolg.

  In de meeste gevallen zal een verstopping in de wasmachine afvoer zitten, maar ook problemen aan de wasmachine zelf kunnen voor een verstopping of een lekkage zorgen. Goed onderhoud van de wasmachine is cruciaal om een lange levensduur van de wasmachine te garanderen.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  Er zijn enkele middeltjes waarmee je kunt proberen om de wasmachine afvoer te ontstoppen. In het ergste geval kan een verstopping ook diep zitten. Je moet dan iets grovere maatregelen nemen, zoals het verwijderen van de wasmachine afvoer en deze goed reinigen. Als de verstopping alsnog niet is opgelost, dan zit de verstopping echt te diep en is het tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Een ontstoppingsdienst heeft alle middelen en gereedschappen om je verstopping op te lossen.

  Wat zijn de kosten van een wasmachine afvoer ontstoppen?

  De wasmachine afvoer is een eenvoudige leiding die vergelijkbaar is met andere afvoerleidingen. Meestal wordt er dan ook een vast bedrag gerekend voor al dit soort afvoeren. Gemiddeld zal dit ongeveer € 75,- tot € 175,- zijn. Het kan ook zijn dat een ontstoppingsdienst een bedrag per uur rekenen. Als dit het geval is, houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van € 40,- tot € 50,- per uur.

  Stappenplan wasmachine afvoer ontstoppen

  Bij een verstopping van de wasmachine afvoer kun je eerst zelf proberen om te ontstoppen. Er zijn hiervoor enkele eenvoudige methodes. Als je geluk hebt lukt dit en hoef je geen ontstoppingsdienst in te schakelen.

  Stap 1:

  Als de verstopping wordt veroorzaakt door een vuil- en vetophoping, dan kun je kokend water uit de waterkoker in de afvoer gieten om zo te proberen of de vetophoping smelt en daarmee ook de verstopping wordt verholpen.

  Stap 2:

  Baking soda in combinatie met azijn schijnt ook goed te werken. Dit lokt een chemische reactie uit. Giet eerst een kopje baking soda in de afvoer en vervolgens een kopje azijn. Laat dit 15 minuten inwerken en giet dan kokend water in de afvoer.

  Stap 3:

  Haal de gehele sifon van de muur. Als de verstopping hier in zit, kun je de sifon goed schoonmaken en is de verstopping ook weg.

  Stap 4:

  Als middeltjes niet helpen kun je met een ontstoppingsveer dieper in de afvoer komen. Haal hiervoor de sifon van de muur en beweeg de ontstoppingsveer op en neer in de afvoer. Een verstopping wordt hiermee losgemaakt.

  Stap 5:

  Als je eigen inspanningen om de wasmachine afvoer te ontstoppen tot niets leiden, is het tijd om dan toch een ontstoppingsdienst te bellen.

  Omdat er tegenwoordig steeds meer op lage temperatuur gewassen wordt, neemt het risico op een verstopping toe. Was daarom af en toe een was op minimaal 60° Celsius, zodat er ook eens goed warm water door de afvoer stroomt en verstoppingen los kan maken.

  96% Beveelt ons aan