Wastafel Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Wastafel ontstoppen

  We gebruiken een wastafel heel wat keren per dag. Voor het wassen van gezicht of handen, tijdens het tandenpoetsen, om even een handwasje te doen enzovoort. Vaak beseffen we pas hoe vaak op het moment dat een wastafel verstopt zit. Dat is behoorlijk vervelend. Maar het is gelukkig gemakkelijk te verhelpen.

   

  Problemen met je verstopte wastafel? Neem contact met ons op!

  Een verstopte afvoer kan overal in huis voorkomen: bij bijvoorbeeld wastafels, de wasmachine, de gootsteen en de vaatwasser. Op al die plekken hoort het water snel weg te stromen. Maar als het water niet meer gemakkelijk wegloopt, zit de afvoer (gedeeltelijk) dicht.

  De oorzaken van een verstopte wastafel

  Een wastafel zit meestal niet van de ene op de andere dag verstopt. Dus als u er een beetje oplet, kunt u een verstopping in veel gevallen voorkomen. Maar daarvoor moet u natuurlijk wel de meest voorkomende oorzaken weten.

  Haren

  Losse haren zijn een van de belangrijkste oorzaken van een verstopte wastafel. Tijdens het kammen vallen haren snel in de wastafel. Ze spoelen gemakkelijk door het putje, maar blijven vaak vastzitten in de afvoer door bijvoorbeeld aangekoekt vuil.

  Resten zeep en scheerschuim

  Het klinkt gek dat iets wat handen schoonmaakt, toch voor een verstopte wastafel kan zorgen. Maar al die restjes zeep, scheerschuim of haargel spoelen niet weg. Ze vormen vaak een kleverig laagje, waar van alles aan blijft hangen.

  Kleine losse dingen

  Het gebeurt in een flits: een oorknopje glipt uit uw handen of een haarspeldje valt bij het haar opsteken in de wastafel. Soms verdwijnt het meteen in de afvoer van de wastafel. Als het daar blijft zitten, kan het de wastafel verstoppen.

  Restjes tandpasta

  In een gemiddeld gezin komen veel klodders tandpasta en restjes na het uitspugen terecht in de afvoer van de wastafel. Na een tijdje kan dat gaan vastkoeken met als gevolg een vervelende verstopping.

  Hoe goed u ook oplet, in de praktijk is het behoorlijk lastig om een verstopping echt te voorkomen. We gebruiken de wastafel tenslotte zo vaak. En zeker met kinderen in huis kan het moeilijk zijn om nooit een verstopping te hebben.

  Wanneer schakelt u een ontstoppingsdienst in?

  Bij een verstopte wastafel wilt u waarschijnlijk eerst zelf proberen het euvel te verhelpen. Maar soms is de verstopping van een wastafel zo erg, dat het u niet meer lukt om het op te lossen. In dat geval kunt u beter een professionele loodgieter bellen. Of is de wastafel al volledig verstopt en loopt het water helemaal niet meer weg? Dat betekent dat hoogstwaarschijnlijk meer dan één afvoer dicht zit. Zelf oplossen wordt dan heel moeilijk.

  Wat zijn de kosten van een wastafel ontstoppen?

  Hoeveel het kost om een wastafel te ontstoppen, hangt af van wat er precies aan de hand is. Kan de verstopping snel verholpen worden? Of is de loodgieter er wel even mee bezig? Daarom is het lastig om een vaste prijs te noemen. Toch wilt u natuurlijk graag weten wat u straks ongeveer kwijt bent. Bel dan gewoon een loodgieter en leg uit wat er bij u thuis aan de hand is. De loodgieter kan dan schatten hoeveel u ongeveer moet gaan betalen voor het ontstoppen van uw wastafel. Zo weet u waar u aan toe bent.

  Stappenplan wastafel ontstoppen

  Merkt u dat het water minder goed wegloopt? Wacht dan niet tot het helemaal niet meer wegloopt, maar ga meteen aan de slag. Dit stappenplan helpt u op weg.

  Stap 1:

  Pak een rubberen ontstopper en probeer zo de oorzaak van de verstopping als het ware los te trekken. Ook een vloeibaar ontstoppingsmiddel kan weleens helpen.

  Stap 2:

  De volgende stap is het schoonmaken van de afvoer. Daarvoor gebruikt u het beste een oplossing van azijn of soda. Spoel de afvoer hierna een paar keer goed door met kokend water.

  Stap 3:

  Na het schoonmaken van de afvoer is het zeefje aan de beurt voor een grondige schoonmaakbeurt. Maak het zeefje los en verwijder alle zichtbare en onzichtbare viezigheid.

  Stap 4:

  Draai nu de sifon los. Deze vindt u meteen onder de afvoer. Maak de sifon en ook de leiding goed schoon. Dat is belangrijk, want de sifon houdt stank tegen.

  Stap 5:

  De laatste stap op weg naar een wastafel waar het water weer goed wegloopt, is een schone zwanenhals. Deze kunt u het beste schoonmaken met een ontstoppingsveer.

  Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Of is het al te erg? Maak dan vandaag nog een afspraak. Wij ontstoppen uw wastafel razendsnel en vakkundig!

  96% Beveelt ons aan