WC Ontstoppen

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Ontstoppingsdienst? Bel: 085 – 013 6843

  Wc ontstoppen

  Als je wc verstopt zit, dan kun je hier flinke overlast van hebben. Ook al spoelt de wc nog steeds door, maar misschien wat moeizamer, is het gebruik van de wc toch een stuk minder prettig. Bij hardnekkige verstoppingen is het helemaal niet meer te doen en zul je wel moeten ingrijpen, want de wc zal dan helemaal niet meer doorspoelen. In het ergste geval komt het water uit de wc naar boven en spoelt het zelfs over de rand heen. Geen prettige situatie voor een huishouden en al helemaal niet als je ook nog bezoek ontvangt, die eventueel ook van het toilet gebruik wil maken.

   

  Problemen met je wc ontstoppen? Neem contact met ons op!

  Een verstopte wc kun je zelf ook proberen te ontstoppen. In sommige gevallen kan dit succesvol zijn, maar vooral als het een beginnende verstopping is. Wanneer het water in de wc helemaal niet meer wegloopt en tot de rand staat, kun je zelf nog maar weinig doen. Neem in dit geval contact met ons op. Wij zijn een professionele ontstoppingsdienst, met ruime ervaring in het ontstoppen van wc’s. Bij een niet goed doorspoelende wc of bij acute problemen met je wc kun je altijd contact met ons opnemen. Zo kun jij binnenkort weer ontspannen van de wc gebruik maken.

  De oorzaken van een verstopte wc

  De oorzaak van een verstopte wc kan zowel binnenshuis als buitenshuis liggen. Binnenshuis ben jij of je gezinsleden vaak de oorzaak dat de wc verstopt raakt. Ligt de oorzaak buitenshuis, dan kunnen hier ook factoren spelen waar je geen invloed op hebt, zoals problemen met het riool. Maar wat zijn eigenlijk de meest bekende oorzaken van een verstopte wc?

  Er worden ongewenste zaken doorgespoeld

  De meest voorkomende oorzaak van een verstopte wc is wel dat er zaken door het toilet gespoeld worden die er niet in horen. Het is gebruikelijk dat toiletpapier door de wc gespoeld wordt, maar teveel toiletpapier in één keer kan problemen opleveren. Gebruik je vochtige toiletdoekjes? Veel mensen spoelen dit met het normale toiletpapier mee door de wc. Maar vochtige toiletdoekjes zijn dikker van structuur en zijn dus ook lastiger door te spoelen. Maandverband is nog zo’n voorbeeld dat liever niet door de wc gespoeld moet worden. Natuurlijk zal dit niet altijd met opzet gebeuren, want vooral kleine kinderen hebben de neiging om van alles in de wc te gooien, zoals toiletrolletjes of zelfs speelgoed. Verfresten, eten wat je weg wilt doen, geurblokjes, het zijn allemaal zaken die in menig huishouden regelmatig door de wc gespoeld wordt en een verstopping kan veroorzaken.

  De septische tank of beerput zit vol

  Van oudsher waren huizen niet aangesloten op het rioolnetwerk, maar lag er een beerput of een septische tank in de tuin. Al het vervuilde water van de wc kwam hierin terecht. Vandaag de dag zijn de meeste huizen wel op het rioolnetwerk aangesloten. Maar er zijn nog steeds, vooral oudere woningen, die gebruik maken van een beerput of een septische tank. Wanneer deze vol zit, dan wordt het tijd om een ontstoppingsdienst te bellen, die je beerput of septische tank kan ledigen. Na het ledigen zul je direct merken dat je wc een stuk beter zal doorspoelen.

  Problemen met het riool

  Problemen met het riool is een typische oorzaak, wat je kan overkomen en waar je in de meeste gevallen niets aan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een verzakking of een boom in de buurt van het riool, waarvan de wortels het riool beschadigen. Graafwerkzaamheden, waarbij per ongeluk het riool geraakt wordt kan het riool ook beschadigen. De meest ontstoppingsdiensten zijn ook gespecialiseerd in rioolproblemen. Met een camera kan er in het riool gekeken worden om het probleem te achterhalen en te lokaliseren. Het riool kan ook verstopt raken doordat er veel vet en etensresten door het toilet gespoeld worden. Vooral vet heeft de neiging samen te hopen, zodat water niet meer weg kan.

  Wat de oorzaak ook is van een verstopping, wanneer je zelf goed in de gaten houdt wat er door de wc gespoeld wordt, kun je al veel problemen voorkomen. Mocht je dan toch een verstopping hebben, dan kan een ontstoppingsdienst je wc in de meeste gevallen weer gemakkelijk ontstoppen.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  Niet iedereen zal direct een ontstoppingsdienst inschakelen. Vooral niet als je maar af en toe last hebt van een slecht doorspoelende wc. Toch kan dit de voorbode zijn van een ernstige verstopping waar je in de toekomst grote overlast van kunt krijgen. Wanneer je merkt dat je wc moeilijker doorspoelt, dan kun je het beste al direct een ontstoppingsdienst langs laten komen. Zo voorkom je meer problemen en eventuele schade in de toekomst.

  Wat zijn de kosten van een wc ontstoppen?

  De tarieven voor het ontstoppen van een wc kunnen per ontstoppingsdienst verschillen. Wanneer je al weet dat het ontstoppen een lastige klus gaat worden, dan kan het handig zijn om een vaste prijs af te spreken. Je kunt dan uiteindelijk goedkoper uit zijn. Er zijn ook ontstoppingsdiensten die een vast tarief berekenen voor het ontstoppen van een wc, met hierbij inbegrepen een half uur of een uur aan arbeidskosten. Dit zijn vaak goede aanbiedingen en zeer geschikt als het ontstoppen van je wc snel gaat. Voor het uurtarief van een ontstoppingsdienst moet je rekening houden met een bedrag van tussen de € 75,- en € 150,-.

  Stappenplan wc ontstoppen

  De meeste mensen zullen voordat ze een ontstoppingsdienst inschakelen, eerst zelf proberen om de verstopping te verhelpen. Daarbij kun je gebruikmaken van onder meer de volgende mogelijke oplossingen:

  Stap 1:

  Probeer het eerst op de klassieke wijze met een ontstopper. Let wel op dat de ontstopper voldoende groot is om het gat in de wc af te dekken, zodat je goed vacuüm kunt trekken.

  Stap 2:

  Een andere oplossing is niet de meest populaire oplossing, namelijk met je handen in het toilet gaan. Maar het is in veel gevallen wel een succesvolle oplossing. Vaak loopt de afvoer direct achter het toilet al in een bocht en daar kan de verstopping zitten. Met je handen kun je er misschien net bij en de verstopping losmaken.

  Stap 3:

  Je kunt in de doe-het-zelf zaak ook een chemisch ontstoppingsmiddel kopen en proberen of dit middel de verstopping losmaakt. Let wel op dat een chemisch middel schade kan veroorzaken aan de afvoer en dat je huid hier niet mee in aanraking mag komen. Je kunt ook een veiliger middel proberen, door een combinatie van soda met heet water te gebruiken.

  Stap 4:

  Je kunt ook een veiliger middel proberen, door een combinatie van soda met heet water te gebruiken. In een emmer doe je soda met warm water, giet dit in de wc en wacht tien minuten, voordat je doorspoelt.

  Stap 5:

  Als bovenstaande stappen op niets zijn uitgelopen, dan is de verstopping hardnekkiger. In dit geval neem je contact met een ontstoppingsdienst op, waarna je weer snel van een ontstopte wc kunt genieten.

  Voorkomen is altijd beter, dus zorg ervoor dat je niets anders dan toiletpapier door de wc spoelt, dan loop je zo weinig mogelijk risico dat er een verstopping in je wc zal ontstaan. 

  96% Beveelt ons aan