Ontstoppingsdienst

Last van een verstopping?
Wij lossen het op!

 • De hele dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen
 • Direct resultaat
 • 100% Garantie
 • Hoge klantwaardering
 • 96% beveelt ons aan

  Onstoppingsdienst
  met spoed?
  Bel Direct:
  085 – 013 6843

  Ontstoppingsdienst Inschakelen

  Niets is zo hinderlijk dan afvoerleidingen die verstopt zijn. Met een verstopte afvoer kun je weinig meer beginnen. Het toilet zal niet of niet goed meer doorspoelen en water kan zelfs over het toilet spoelen. Douchen wordt minder prettig als er na het douchen een laag water in de douchebak blijft staan en hoe kun je nog goed gebruikmaken van de gootsteen in de keuken, als deze volstaat met afvalwater dat niet meer wegspoelt? Alle redenen daarom om hier snel iets aan te doen. In sommige gevallen kunt je zelf proberen om de afvoer te ontstoppen, maar in veel gevallen is het inschakelen van een professionele ontstoppingsdienst noodzakelijk.

  Problemen met je afvoer? Neem contact met ons op!

  Welke afvoer er bij jou ook verstopt zit, neem hiervoor contact met ons op. Wij zijn een professionele ontstoppingsdienst die vakkundig jouw afvoeren kan ontstoppen. Daarbij beoordelen wij ook hoe ver de verstopping in de afvoer zit of dat het om een diepere verstopping in het riool gaat. Met onze professionele apparatuur ben je in een mum van tijd verlost van verstopte afvoeren en kun je weer volop gebruikmaken van de gootsteen, het toilet of je bad.

  Onze werkwijze

  Als ontstoppingsdienst zijn wij gespecialiseerd in het ontstoppen van afvoeren. Sterker nog, het ontstoppen van leidingen is onze ‘core business’. Dit is heel anders dan een algemene loodgieter, die nog veel meer andere klussen erbij doet en maar af en toe een verstopping tegenkomt. Met professioneel apparatuur en gereedschap is geen enkele verstopping te groot voor ons. Daarnaast ontstoppen wij niet alleen jouw afvoeren, maar reinigen wij deze ook. Hierdoor ben je gegarandeerd van afvoeren die langdurig vrij zijn van verstoppingen.

  Naast onze specialiteit, het ontstoppen van leidingen, voeren wij ook gerelateerde werkzaamheden uit, zoals reiniging van het rioolstelsel en reparatie, aanleg of vernieuwing van het riool. Heb je een verstopping in het riool? Het belangrijkste is dan om de exacte locatie te lokaliseren, zodat het probleem gericht aangepakt kan worden. Met riooldetectie kunnen wij met een camera het riool verkennen en zo de locatie en het probleem vaststellen. Verdere werkzaamheden die wij ook uitvoeren is het ledigen van een sceptische tank of beerput en het ledigen en reinigen van vetafscheiders.

  Met welk soort ontstoppingen kunnen wij helpen?

  Zonder dat je het waarschijnlijk doorhebt, lopen er door je gehele huis allerlei verschillende soorten afvoerleidingen. De meest bekende afvoeren zijn de afvoeren van het sanitair, maar er zijn ook diverse afvoeren die verbonden zijn met huishoudelijke apparatuur. Denk daarbij aan de wasmachine en de vaatwasser. Ook de buitenkant van je woning is voorzien van afvoeren, zoals de hemelwaterafvoer. Met welke afvoer je ook problemen hebt, of het nu een verstopping is, of dat er schade aan de afvoer is ontstaan, wij kunnen dit voor jou oplossen. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het volgende:

  Afvoer

  De afvoer is een breed begrip, want er zijn talloze verschillende afvoeren in en rondom je woning. Een ding hebben afvoeren wel gemeenschappelijk: het afvoeren van (vervuild) water of regenwater. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een afvoerleidingstelsel dat uiteindelijk met het rioolnetwerk is verbonden. Wanneer de afvoerleiding of het riool geblokkeerd wordt, is er sprake van een verstopping en kan het water niet meer goed afgevoerd worden. Ook schade aan de afvoer of het riool kan voor een verstopping zorgen. Afhankelijk van de ernst van de verstopping en hoe diep de verstopping zit, kan een afvoer zelf worden ontstopt of moet er een ontstoppingsdienst ingeschakeld worden.

  Badafvoer

  De badafvoer is bevestigd aan de bodem van het bad en is nagenoeg altijd onzichtbaar. Bij een verstopping kan dit voor problemen zorgen en speelt het probleem dat je er maar moeilijk bij kunt. Bij een inbouwbad is het daarom altijd verstandig om ter hoogte van de badafvoer te zorgen voor een doorgang, zodat je niet de gehele badombouw hoeft af te breken. Je kunt dan veel gemakkelijker de leiding of de sifon verwijderen en schoonmaken.

  Doucheputje

  De afvoer van de douche heeft hetzelfde probleem als met een badafvoer: er is lastig bij te komen. Bij klassieke douchecabines met een verhoogde douchebak ligt de onderliggende afvoer op de vloer en wordt verbonden met de afvoer in de vloer. Hier is nog enigszins gemakkelijk bij te komen. Een trend is tegenwoordig de inloopdouche. Kenmerk hiervan is dat een eventuele douchebak in de vloer is ingebouwd, zodat je geen obstakels hebt. Esthetisch is dit mooi, maar de afvoer zit wel dieper in de vloer. Zorg in ieder geval na het douchen dat je het doucheputje altijd vrij maakt van haar en resterende zeepresten goed wegspoelt. Zo loop je het minste kans op verstopping in het doucheputje.

  Gootsteen / wasbak

  De gootsteen is geplaatst in de keuken in het werkblad. Onder het werkblad hangt een sifon met leiding die meestal in de muur of de vloer verdwijnt. Een verstopping zit meestal in de sifon of in de zwanenhals. Bij een verstopping is het gemakkelijk om zelf de sifon en zwanenhals te demonteren en grondig te reinigen. Wanneer dit geen soelaas biedt, zit de verstopping dieper. Een ontstoppingsdienst kan met professioneel gereedschap gemakkelijk en snel de gootsteen ontstoppen. Gebruik ook altijd een zeefje in de gootsteen, zodat grove etensresten en vet niet door de afvoer worden gespoeld. Hiermee loop je al heel wat minder risico op een verstopping.

  Hemelwaterafvoer

  De hemelwaterafvoer, zoals een dakgoot, kan heel gemakkelijk verstopt raken. De meeste kans is in de herfst als de bladeren gaan vallen. Als er teveel bladeren in de hemelwaterafvoer terechtkomen, zal hemelwater niet meer goed worden afgevoerd. Als er dan een hevige regenbui ontstaat, zal de afvoer vollopen en overlopen. Omdat een dakgoot aan de rand van het dak zit, loop je een groot risico dat vocht door de naden van de dakrand sijpelt en heb je niet alleen last van een verstopte hemelwaterafvoer, maar ook van lekkage aan je dak. Inspecteer meerdere keren per jaar de hemelwaterafvoer en maak de afvoer vrij van bladeren en vuil. Let tevens op schade aan de hemelwaterafvoer, want ook dit kan voor een verstopping of een lekkage zorgen.

  Regenpijp

  De regenpijp is in de meeste gevallen verbonden met de hemelwaterafvoer. De hemelwaterafvoer zorgt dat hemelwater wordt opgevangen en zal dit water afvoeren via de regenpijp naar het riool, een regenton of in de grond. Een verstopping in de regenpijp is nauw verbonden met de staat van de dakgoot. Als hier veel bladeren en vuil aanwezig is, zal dit met het regenwater mee spoelen door de regenpijp. Dit vuil kan uiteindelijk ophopen en vast komen te zitten in de regenpijp. Water zal dan niet meer vanuit de dakgoot afgevoerd kunnen worden en de dakgoot stoomt over. Het is daarom vooral van belang om de hemelwaterafvoer schoon te houden, om te voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt. Een ander veel voorkomend probleem kan de bevestiging zijn. Als een regenpijp niet goed is bevestigd, kan deze los komen te hangen of zelfs helemaal van de muur afkomen. Zorg dus voor een degelijke bevestiging van de regenpijp.

  Professionele keukenafvoer

  De professionele keukenafvoer is te vinden in horecabedrijven en alle andere instanties met een keuken. Een goed aangesloten keukenafvoer bij een horecabedrijf of professionele instantie is verbonden met een vetafscheider. Hier worden alle vetten in opgeslagen en voorkomt verstopping van de afvoer. Laat regelmatig de vetafscheider ledigen door een ontstoppingsdienst, zodat je geen problemen met je afvoer krijgt.

  Riool

  Het riool is meestal een stelsel dat onder de grond loopt en waar alle afvoerleidingen binnenshuis op aangesloten zijn. Spoel je veel vuiligheid en vetten door de afvoer weg, dan zal dit problemen in het riool kunnen opleveren. In het riool kan er dan een ‘vetberg’ ontstaan, waardoor de afvoer van alle afvalwater naar het hoofdriool geblokkeerd wordt. Soms kunnen er problemen aan het riool ontstaan zonder dat je hier invloed op hebt, zoals een verzakking, wortelgroei door het riool of bij graafwerkzaamheden. Schakel bij rioolproblemen altijd een ontstoppingsdienst in. Een ontstoppingsdienst kan met cameradetectie de locatie lokaliseren en zien wat het probleem is.

  Toilet / wc

  Een verstopt toilet is dikwijls het gevolg van het gebruik van teveel toiletpapier en het doorspoelen van zaken die eigenlijk niet in het toilet horen, zoals natte doekjes en maandverband. Spoel door het toilet daarom alleen toiletpapier en wees ook zuinig met toiletpapier. Alle overige zaken moeten in de prullenbak gegooid worden. Maar een toilet kan ook smalle of fout aangelegde afvoerbuizen hebben. Schakel bij een ernstige verstopping van het toilet altijd een ontstoppingsdienst in.

  Vaatwasser

  De vaatwasser moet al het water wat deze gebruik om de vaat te spoelen, afvoeren via een eigen afvoer. Zorg altijd voor een goede aansluiting met de vaatwasser en spoel zeer ernstig vervuilde vaat altijd van te voren af. Zo weet je zeker dat er geen grove vuildelen in de afvoer van de vaatwasser terechtkomt en bovendien zal je vaat ook beter gereinigd worden.

  Wasmachine

  Afhankelijk van hoe vaak je een was draait, heeft de afvoer van de wasmachine veel water te verwerken. Omdat er kleding gewassen wordt, komt er met het vervuilde water veel stofdeeltjes, haren en ander vuil mee. Aangezien de afvoer van de wasmachine meestal maar smal is, kan er gemakkelijk een verstopping ontstaan. Zeepresten helpen ook niet mee en kunnen mede een oorzaak zijn van een verstopte afvoer van de wasmachine. Ook voor een verstopte afvoer van de wasmachine kun je een ontstoppingsdienst inschakelen.

  Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

  In de meeste gevallen zul je bij een beginnende verstopping nog kunnen proberen om de verstopping zelf te verhelpen. Dit kan met een chemisch middel en op internet staan ook voldoende tips om te ontstoppen met eenvoudige middelen. Maar heb je last van een hardnekkige ontstopping, de ontstopping zit te diep of je hebt een probleem met het riool, dan zal dit meestal niet helpen. De enigste oplossing is dan om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Een ontstoppingsdienst heeft alle middelen in huis om afvoeren snel en vakkundig te ontstoppen en schade aan afvoeren of het riool te herstellen. Blijf daarom niet aanmodderen met een verstopping en schakel zo snel mogelijk een ontstoppingsdienst in, om te voorkomen dat de verstopping nog hardnekkiger wordt.

  Wat zijn de kosten van een ontstoppingsdienst?

  Hoeveel kosten je kwijt bent aan een ontstoppingsdienst is afhankelijk van diverse factoren. Het tarief wat een ontstoppingsdienst zal berekenen bijvoorbeeld. Dit kan per ontstoppingsdienst verschillen. Sommige ontstoppingsdiensten rekenen een tarief per uur en weer andere ontstoppingsdiensten rekenen een vaste prijs voor een ontstopping. De aard van de verstopping, hoe diep en hardnekkig de verstopping is, speelt ook een rol in het berekenen van de kostprijs en hoe gemakkelijk een afvoer te bereiken is. Voor het normaal ontstoppen van een afvoer moet je rekening houden met een gemiddelde prijs, dat kan liggen tussen de € 75,- tot € 200,-. Zijn er andere problemen, zoals schade aan het riool, dan zal de prijs behoorlijk kunnen oplopen.

  Stappenplan ontstoppingsdienst inschakelen

  Moet je een badafvoer ontstoppen? Of misschien een gootsteen? In de meeste gevallen wordt pas een ontstoppingsdienst gebeld als niets anders meer mogelijk is en je echt grote problemen ervaart. Het zelf proberen te ontstoppen kan ook zeker, maar als je acute problemen krijgt is het direct inschakelen van een ontstoppingsdienst sowieso aan te raden.

  Stap 1:

  Ontdek je een verstopping in een afvoer? Probeer dan eerst hoogte te krijgen van de ernst van de situatie. Is het toilet nog wel door te spoelen en spoelt water nog steeds weg, hetzij wat moeizamer? Dan kan het zijn dat de ontstopping nog niet zo hardnekkig is of niet diep zit.

  Stap 2:

  Probeer met eenvoudige middelen om de afvoer te ontstoppen, zoals een ontstopper of koop een chemisch ontstoppingsmiddel bij de bouwmarkt. Je kunt ook eenvoudige huis-, tuin- en keukenmiddelen proberen, waarbij vaak soda favoriet is.

  Stap 3:

  Helpt de ontstopper niet en ook alle middeltjes verhelpen nog steeds je verstopping niet? Haal dan de sifon van de afvoer af en eventueel de zwanenhals en reinig dit grondig. Doe dit voorzichtig en gebruik een waterpomptang en zet een emmer onder de afvoer om water te laten afvoeren.

  Stap 4:

  Gebruik als laatste middel een onstoppingsveer. Deze veer duw je in de afvoer en beweeg je op en neer. Eventuele verstoppingen worden dan los geschuurd.

  Stap 5:

  Als je alles geprobeerd hebt en de verstopping is niet opgelost, neem dan contact met de ontstoppingsdienst op. Je bent dan verzekerd dat je afvoer snel en goed wordt ontstopt.

  Je hoeft natuurlijk niet alle stappen te volgen. Als je direct goed van je verstopping af wilt, kun je ook direct een ontstoppingsdienst inschakelen. Dit kan een hoop gedoe en ergernis voorkomen.

  Op zoek naar een ontstoppingsbedrijf of Ontstoppingsdienst?
  R

  24/7 bereikbaar

  Wij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Ook 's nachts!

  R

  100% Garantie

  Onze experts garanderen dat uw verstopping wordt opgelost.

  R

  Lokale Experts

  Als ontstoppingsdienst werken wij met lokale specialisten om uw probleem snel te verhelpen.

  Direct en vriendelijk geholpen worden?

  Bel de ontstoppingexpert:

  Bel Ontstoppingsdienst onstoppingexpert.nl
  Bel Direct:
  085 – 013 6843

  96% Beveelt ons aan